• Om oss

Urtebøndene i Rørostraktene

Litt lenger nord for der Kjell Aukrust skrev om Solan og Ludvig, og litt sør for der Elden, Femundløpet og Rørosmartnan avholdes hvert år, ligger Tolga. Ei lita fjellbygd vi har valgt å drive «ekstremsport» med planter i tøft klima. Her dyrkes middelhavsplanter side om side med mer hardføre urter, mens lokale vekster sankes i skog og fjell.

Siden 1996 har våre kunder gledet seg over smaksrike tørkede krydderurtblandinger, urteteer, kakepynt, dramkrydder og mye mer. Med våre produkter er det enkelt å piffe opp hverdagsmaten. Fra 2020 tørkes urtene hovedsaklig med solenergi fra taket, og våronna i hagen skjer med spade, greip og trillebår. Småplantene vokser til i pluggbrett i veksthuset like ved og er klare for utplanting sist i mai. Dette gjør at våre produkter er ureiste, miljøvennlige, sprøytemiddel- og giftfrie, - kun fylt av natur og menneskelig energi!

Møt oss på messer og marked! Vi bruker å delta på Olsok i Tolga, lokalmatdagen i Tolga, Norsk Spekematfestival på Tynset, Mandelpotetfestival på Alvdal, høstdag på Osmoen gård i Os, Julemarked Røros, Rørosmartnan, Bondens marked og Trøndersk Matfestival.

Det er en egen glede å kjenne jord mellom fingrene, se frø spire og planter som utvikler seg. Omsorg for å beskytte mot frost, tilføre naturlig næring, luke ugress og høste med saks når urtene har vokst seg passe store, gjør at vi får til å produsere langtidsholdbare urteblandinger til deg.

Vi legger vår stolthet i at vår hageglede skal gi deg kjøkkenglede. God appetitt!